Mustaherukanlehtimehu
Kukkian luontokeskuksen perhosnäyttelyn kävijöille on tarjottu virkistykseksi mustaherukanlehtijuomaa ja moni onkin kysellyt miten juomaa valmistetaan. Tässä teille ohje hyödynnettäväksi.
Tämä juoma kulkee myös nimellä Louhisaaren juoma.
Mustaherukanlehtimehu
3l mustaherukanlehtiä
3l vettä
2 rkl sitruunahappoa
2 dl hienoa sokeria
Huuhtele mustaherukan lehdet ja kiehauta vesi. Kaada vesi lehtien päälle ja sekoita joukkoon sitruunahappo. Anna seoksen seistä yön yli. Siivilöi mehu ja ota siitä kattilaan n.1/3. Kuumenna mehua kattilassa ja lisää siihen sokeri. Kaada sokeriliemi lopun mehun joukkoon ja pullota puhtaisiin pulloihin. Jäähdytä mehu jääkapissa ja tarjoa aivan jääkaappikylmänä. Juomaa voi laimentaa vedellä tai soodalla ja se sopii myös juomasekoituksiin.
Kommentit
Lähetä kommentti